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음식레시피 Cooking Recipe

맛있는 참치 김치찌개 레시피 / Kimchi-jjigae (tuna) Recipe

안녕하세요

Hello

유나아빠입니다.

I am yuna daddy.

오늘 제가 소개시켜 드릴 음식은 참치 김치찌개입니다.

The food I will introduce today is tuna kimchi stew.

참치캔을 활용하여 아주 쉽고 간편하게 만드는 황금레시피입니다.

It is a golden recipe that is made very easily and conveniently by using a can of tuna.

 

 

 

음식 재료 / Food Material

 

 


먼저 썰어놓은 김치 200g을 냄비에 담는다.

The amount of kimchi is 200g.

참치캔을 열어서 기름만 따라준다.

Place only the oil in the can of tuna in the pot.

 

 

고추장 1TBS를 넣어준다.

add 1TBS of red pepper paste.

진간장 0.5 TBS를 넣어준다.

add 0.5 TBS of soy sauce.

 

 

불을 켜고 김치를 잘 볶아주세요.

Turn on the heat and sirt-fry the kimchi well.

센불에서 약 3~4분간 볶아주세요.

Stir-fry over high heat fot about 3 to 4 minutes.

 

 

김치의 국물이 거의 없어질때까지 볶아준다.

Stir-fry kimchi until the soup is almost gone.

김치 200g 기준으로 물 600ml을 넣어준다.

Add 600ml of water based on 200g of kimchi.

 

 

깊은 맛을 내줄 국장간 0.5TBS을 넣는다.

Add 0.5TBS of soup soy sauce for deep taste.

소고기 다시다 0.5TBS을 넣어준다.

Add 0.5TBS of dasida(beef seasoning)

 

 

양파 반개, 고추 1개, 대파 한대를 썰어서 넣어준다.

Add half an onion, one pepper, and one green onion.

 

 

고춧가루 1TBS, 다진마늘 1TBS을 넣어준다.

Add 1TBS of chili powder and 1TBS of minced garlic.

 

 

두부 반모를 잘라서 넣는다.

Cut and add half of the tofu.

두부를 넣은 다음에 참치를 넣고 섞으면 안된다.

Add tofu, than tuna and do no mix.

 

 

강불에서 약 3분간 끊여주면 맛있는 참치 김치찌개 완성.

Simmer over high heat for about 3 minutes.


요리 팁

참치는 꼭 마지막에 넣으세요.

Make sure to add tuna at the end.

참치를 처음부터 넣으면 모두 으스러져서 없어져서 참치를 못 찾습니다.

If you put tuna in from the beginning,

it'll all crumble and disappear, so you can't find tuna.

자극적인 감칠맛을 원하시면 다시다를 1TBS 넣어주세요.

Add 1TBS of Dasida if you want a stimulating flavor.

 

 

 

오늘도 맛있는 음식으로 즐거운 하루 보내세요.

Have a nice day with delicious food.

영문 번역은 파파고를 이용하여 번역한 것이므로 다소 차이가 있더라도 이해해 주시기 바랍니다.

Please understand if there is a slight difference since the English translation was translated using Papago.